Trei întrebări idioate şi o minune…

Azi sunt la capitolul cifre magice. Dis de dimineaţă mi-am pus mintea în exerciţiu şi am încercat să văd câte cifre magice cunosc.

Şi am găsit aşa:

10: zece porunci, sau cele „zece întâmplări ciudate” ale lui Florin Chilian

9: nouă  vieţi ale pisicii

8: opt ore de muncă pe zi

7:  şapte pitici ai Albei ca Zăpada şi cele şapte minuni ale lumii

6: ooo da… aici sunt maxim şase cai frumoşi

5:  cinci simţuri ale omului

4: patru muschetari căci nu au fost niciodată trei J

3:…..

2:  două feţe ale măştii teatrale

1: o oră, 60 de minute adică 3600 de secunde

 

Acum revin la 3… la trei m-am tot gândit şi m-am tot gândit şi într-un final mi-am dat seama că aşa cum Florin Chilian are „zece întâmplări ciudate” şi eu Ana cunosc „trei întrebări idioate”, iar spre deosebire de artist, care până în prezent nu a dezvăluit întâmplările ciudate, eu intenţionez să vorbesc aici despre cele 3.

Din punctul meu de vedere există 3 întrebări idioate pe care nu ar trebui să le adresăm cuiva… never – ever:

1: prima e legată de căsătorie: Pe când nunta? Mi se pare atât de aiurea să întrebi la nesfârşit pe cineva: dar voi când vă căsătoriţi? Te-a cerut? Ai cerut-o? Vă căsătoriţi?

Am în jurul meu oameni care sunt mai sensibili la întrebarea asta decât la alergii. Nu e logic că dacă a cerut-o sau dacă „se iau” anunţă ei şi o să primeşti o invitaţie la marele eveniment şi că şicanând la nesfârşit un cuplu cu astfel de indiscreţii nu faci decât să îl pui în situaţia penibilă de a nu ştii ce să îţi răspundă.

2: a doua e succesoare, dacă cuplul a reuşit să se ia (de bunăvoie sau la insistenţele celor din jur) nu scapă de indiscreţii pt că urmează să fie întrebaţi: şi… când o să faceţi un copil? Serios acum, poate eu Ana sunt o ciudată  dar mi se pare atât de aiurea să întrebi aşa ceva… E chiar atâta de greu să îţi dai seama că întrebarea asta transformată ar suna ceva de genul: Faceţi sex regulat? Vă protejaţi, sau nu? Adică hello e intimitatea familiei,a cuplului…

3: Iar a 3 intrebare idioată este şi  ultima din trilogia indiscreţiei… După ce cuplul hotărăşte să se căsătorească să îşi întemeieze o familie, să de-a naştere unui copil, surpriză de proporţii: NU scapă! Deşi proaspătă mămică abia ce nu mai alăptează şi ţâncul lor de câteva luni are 4 dinţi şi merge în 4 labe se găsesc curioşi/indiscreţi sau nu ştiu cum să îi numesc ciudaţi care să întrebe: şi… nu v-aţi gândit să îi faceţi un frăţior/surioară?

Imagine

Ei da, cam astea sunt cele 3 întrebări idioate de care unii dintre noi ne lovim, sau mai bine zis cu care lovesc alţii în noi.

Ştiu, trăim într-un secol nebun în care căsătoria este pentru unii precum vaccinul antirabic pt câini, iar pentru alţii e că tămâia pentru diavol, însă indiferent de vremurile în care trăim întrebările astea tot idioate sunt si nu ar trebui  adresate cu atata lejeritate.

Iar acum minunea…

Păi minunea este că totul se termină aici, adică dacă ai trecut de aceste 3 etape nu mai urmează o a patra. Pentru că nu ştiu de ce însă după ce apare şi cel de al 2-lea copil înceteaza şi curiozităţile idioate, adică nu mai eşti întrebat dacă îl faci şi pe al 3-lea J

Dar cine ştie poate că din cauza acestui  secol  nebun o să apară şi a patra  întrebare care din punct de vedere statistic ar trebui să fie ceva de genul: „ok… şi când divorţaţi?”

Imagine

4 thoughts on “Trei întrebări idioate şi o minune…

Leave a comment